Fjernsynets utvikling som underholdning

Fra fødselen med de første prøvesendingene på femtitallet i Norge og frem til det «eksploderte» med tilbud om kanaler og programmer på slutten av forrige årtusen. Den utviklingen hadde vært meget raskt, og det var ikke alle som klarte å følge med på dette. Men utviklingen var ikke ferdig enda skulle det vise seg. Vi ser jo stor forskjell på hva som var den gangen og det som er i dag. Men vi var vel kanskje mer forberedt på hva som vill skje de årene inn på 2000 tallet.

Underholdningen

Jo lenger frem dette med TV utviklet seg og kom frem til hva det er i dag, desto større ble underholdningen også fra TV. I dag bruker vel omtrent hele verdens befolkning TV som underholdning på en eller annen måte. Det finnes selvfølgelig unntak, men det får bli en annen sak eventuelt senere. Underholdningsverdien i TV for meg er i hvert fall meget stor i dag. Men jeg benytter også internett og datamaskiner til å søke den samme underholdningen. Men det kommer jo mye an på min private situasjon. Det hadde vært fullt mulig å benytte TV eller fjernsynet til det jeg henviser til. I dag er jo fjernsyns apparatet en datamaskin også – det er ikke lenger bare en boks for å vise TV programmer!

Digitaliseringen

Det var jo med digitaliseringen som Norge var ferdig med å bygge ut i 2009 at tilbudet ble totalt slik det er i dag. Hvor mange kanaler det er mulig å ta inn på et TV i dag er det vel knapt noen som har oversikt over. Og det er garantert mange kanaler som skiftes ut i høyt tempo også. Så den oversikten er så godt som umulig å holde komplett. Men jeg har da hørt om de som tar inn langt over 5000 forskjellige kanaler. Da er man dekket med alt og mer enn hva man trenger. Selv er jeg ikke mye til «TV slave». Jeg benytter TV stort sett til sport og nyheter. Ser jeg mer enn det så blir det en film i ny og ne. Men jeg har store planer om i fremtiden å kjøpe meg et større fjernsyn og da begynne å bruke skjermen også som min dataskjerm. Fint å ligge på sengekanten med en slik skjerm!

Digitaliseringen

Slutten

Er vi nådd veis ende med denne utvikling tro? Skulle nesten tro det når man ser hvor langt det har kommet. Men skal jeg være helt ærlig så tviler jeg på det. Et eller annet geni en eller annen plass i verden kommer nok frem med en ny ide snart. Dermed er hele prosessen i gang igjen og på vei videre mot et nytt mål. Hva det målet er aner ikke jeg og garantert ingen andre heller. Men kanskje er det noen der ute som har en plan?

Uansett så vil det garantert fortsatt være meget stor underholdning i TV i fremtiden også. Kanskje enda mer sentralt enn det er i dag allerede. Hvem vet – kun de som er med videre vil få vite det svaret!