Forventing og spenning

Forventing og spenning

Jeg husker som liten at det var noen programmer og tv-serier jeg fikk lov å se på. Og det var ofte underholdning som vi så på sammen, enten hele familien eller bare meg og mamma. Det største for meg var Melodi Grand Prix. Vi så den norske finalen, og ventet i spenning på den internasjonale. Da fikk vi gjerne besøk av naboer, og alle benket vi oss til foran tv-skjermen. Jeg var ikke verre enn at jeg satte meg ned med penn og papir, og skulle gi mine egne poeng underveis. Jeg elsket melodiene som hadde innslag fra deres respektive lands tradisjonelle musikk. I tillegg måtte nasjonene synge på sitt eget språk, noe jeg syntes var sjarmerende. Nå om dagen, så kan alle synge på engelsk om de vil, og jeg synes sangene blir altfor like hverandre. Likevel, det var en kveld med familiehygge. Vi handlet inn godterier og brus, og hele kvelden var kos.Og hvem husker ikke den avbalanserte, trygge stemmen til Jostein Pedersen i alle årene han kommenterte? Bare lyden av den stemmen får i hvert fall meg rolig og harmonisk. Den største kvelden av alle var da Bobbysocks vant den internasjonale finalen med melodien ”La det svinge” i 1985. Jubelen stod i taket, og kvelden ble også for meg et minne for livet. Et minne om de glade, bekymringsfrie barndomsårene.

Vel, ingenting varer evig og Melodi Grand Prix er ikke hva det engang var. Noen synes kanskje det er bedre i dag, men jeg savner den tidligere versjonen. Kanskje har det noe å gjøre med alt rundt, og alle minnene. Vi hadde også noen kvelder vi kunne se frem til hver uke. Falcon Crest og Dynastiet var også familietid. Og den ene mer dramatisk enn den andre, likevel måtte vi vente en hel uke på å få vite hva utspekulerte Alexis hadde planlagt. Det er noe med denne ventingen. Det ble en dag å se frem til. Når ting kanskje ikke gikk på skinner, så var det godt å ha Dynastiet å se frem til uansett. Senere ble det ungdomskjærlighet og Jordan Catalano og Angela i serien ”My so-called life”, som ble ukas høydepunkt.

Netflix

Netflix

Inn med Netflix, og disse høydepunktene i uka trenger vi ikke vente på lengre. Velg deg en serie blant hundrevis. Om episoden avsluttes forferdelig spennende, ja så trenger du ikke vente en hel uke på å få vite fortsettelsen. Det er bare å gå og fylle opp kaffekoppen, trykke neste episode og så finner du ut. Faren her er at når du har startet på neste episode, så ser du den kanskje like gjerne ferdig. Da slutter som oftest også den episoden spennende. Og da har du det gående, før du vet ordet av det har 5 timer av kvelden eller natta passert, i noen tilfeller har faktisk hele natta gått, og du skjønner det ikke før morgenlyset trenger inn i stua. På godt og vondt, Netflix er der når du enn måtte ønske litt underholdning. Samtidig har Netflix tatt fra oss spenningen i å måtte vente på hva som kommer. Venting gjør jo gleden ekstra stor når ventingen er over.