Sport er mye underholdning

Siden jeg allerede har vært inne på sport så tar enda en variant av dette. Det er jo tross alt mange mennesker rundt omkring i verden som finner sport meget underholdende. Da snakker vi både om i format av TV skjermen, opptak av ting og selvfølgelig live. Det finnes mennesker som reiser mye – og da mener jeg mye rundt omkring i verden for å følge med på sin favoritt sport. Og dette selv om de bare er tilskuere og kanskje aldri har vært noe annet. Men det er nesten så man får et fanatisk forhold til sporten med har mest forhold til enkelte ganger – kan jeg lett forestille meg i hvert fall.

Hva er din favorittsport

Å begynne å lage en liste over alle mulige sporter og hva folk har av interesse i de forskjellige sportene ville nesten være en umulig oppgave. Den listen ville bli meget lang! Du kan jo selv begynne å summere opp noen av de sportene du kjenner best til, og deretter alle de sportene du har hørt om og til slutt alle de variantene av disse igjen som du ikke liker like mye!

La meg begynne å plukke frem noen sporter som ikke er helt vanlige her i Norge. La oss kikke litt rundt omkring i verden og se hva vi da finner. Men uansett hva vi finner så er det folk som er entusiaster i denne sporten, og det er sikkert en del som bare er tilskuere og finner mye underholdning i disse forskjellige sportene. Helt tilfeldig så finner jeg.

Colombia – Tejo

Colombia fikk i år 2000 en nasjonalsport som heter Tejo. Jeg vet egentlig ingenting om denne sporten, men et kjapt søk forteller meg at det dreier seg om en metallskive som skal kastes, og man skal slå på en eller annen måte med et metallrør. Denne sporten er populær som underholdning av sponsorer som øl bedrifter. Alle de større byene i Colombia arrangerer denne sporten jevnlig.

Canada – Lacrosse og ishockey

At ishockey er en stor sport i Canada er ikke noen stor nyhet, men sporten Lacrosse er kanskje mer ukjent for mange. Begge spillene er ballspill og det scores må i motstanderens mål som da igjen voktes av en målvakt. Begge sportene ble offisielle nasjonalsporter samme året som det ble arrangert OL på Lillehammer. Og da vet du jo at det var i 1994 eller hva?

Bahamas – Sloop Seiling

Bahamas – Sloop Seiling

At nasjonalsporten på Bahamas foregår på vannet er vel nesten sagt naturlig. De har en nasjonalsport som heter Sloop Seiling.  Det skjer med en spesiell type båt hvor det konkurreres på vannet. Bahamas har hatt dette som sin nasjonale sport nå i over 25 år.

Lang liste

Som du sikkert forstår av bare de få avsnittene over her så kan denne listen bli meget lang dersom den skal skrives komplett. Jeg husker ikke i farten hvor mange land det finnes i verden, men de aller fleste har en form for nasjonal sport. Men har de ikke en sport som sin nasjonale sport, så har de en sport som mange mennesker i det landet finner meget underholdende! Sjekk ut selv og du vil sikkert finne mange nye sporter!