Sport som underholdning

Jeg vet ikke helt om det jeg som er spesiell og kanskje litt sær, men jeg finner stor underholdning i veldig mye som har med strategi og samarbeid å gjøre. Og det aller beste eksemplet jeg liker å bruke i den sammenhengen er sykkelsport. Der er det samarbeid innad i lagt som sykler og det er utarbeidet en plan eller en strategi på forhånd. Det er jo ikke alltid de forskjellige lagene lykkes med sin plan og må ta til takke med plan B eller til og med plan C kanskje. Sjekk ut en slik sending selv og se hvordan de jobber. Du vil fort sinne ut at det er mye arbeid som ligger ved siden av kun det å sitte på sykkelen og sykle. I de profesjonelle rekkene er det mange som jobber i kulissene for at de som sykler skal lykkes!

Nye opplevelser

Jeg forstår godt at ikke alle deler min interesse for underholdning i å se på sykling på TV. Jeg har brukt mange timer i mitt liv å se på sykkel ritt, og jeg finner fortsatt stor underholdningsverdi for min egen del i dette. Ta bare nå det store rittet som sykles i disse dager – Tour de France. Dette sendes direkte på fjernsynet på TV 2. Og de to som kommenterer der som hoved kommentatorer har vært med i så mange år at de har meget stor erfaring i nettopp dette. Og både Christian Paasche og Johan Kaggestad. De to sammen er jo nesten som en historie time i tillegg til all informasjonen de kommer med rundt selve sporten. Det er vel ikke en plass i hele Frankrike de to gutta ikke har vært snart. Og når de da i tillegg har med seg sykkel eksperter i gamle syklister – da synes jeg at dette gir meg utrolig stor underholdning. Dag Otto Lauritzen har vært med som spesialist og sidekommentator sammen med de to gutta i mange år nå. Og i år har de fått med seg en enda ferskere spesialist – Thor Hushovd har jo vært aktiv syklist frem til for kun noen få sesonger siden. Han har nå kommet med i TV2 teamet som sykkel spesialist. TV2 satser stort på å dekke sykkelsporten så bredt som mulig ut til Norges befolkning. Det er mange sykkelritt de følger gjennom en lang sykkelsesong.

Nye opplevelser

Det som er nye opplevelser til stadighet er den naturen de ferdes i. Jeg trodde jeg hadde sett det meste av natur i Frankrike enten via egen opplevelse eller via nettopp sykkelrittet Tour de France. Men den opplevelsen jeg så TV bilder av i går var bare fantastisk natur opplevelse. Da syklet de gjennom den 14. etappen som gikk fra Saint-Paul-Trois-Châteaux til Mende. Dette er i utgangen av alpene nord for Marseilles og Montpellier for de som er såpass lokalkjente i den franske geografien