Underholdning i andre land enn Norge

Underholdning er et stort tema i alle land i hele verden. Jeg våger påstanden at vi alle trenger underholdning i en eller annen form gjennom hele livet. Men det er selvfølgelig store forskjeller for hva vi finner underholdende. Noen går på teater og konserter – og selv her er det store varianser ute og går. Mens andre igjen går på sports arrangementer både sommer og vinter. Bare det å ta en tur ut i lokalmiljøet for å se på andre mennesker kan være underholdende for mange, og er man på et fremmed sted kan det være ekstra underholdende. Jeg personlig har vært mye i utlandet de senere årene og der jeg har vært er det mange varianter som ikke er vanlige i Norge som mennesker finner underholdende. Jeg har nemlig vært i Thailand ganske mye i de senere årene.

Sport

Noen sporter er de samme her i sydøst Asia som de vi har i Norge. Ja faktisk fikk jeg se to damer fra Thailand delta i ski VM nå i 2019. Dessverre for de ble de veldig langt ned på listene, men jeg synes det er veldig artig å se at idretter jeg er glad i vokser i flere retninger.

Muay Thai

Fotball er stort her nede, sykling er en voksende sport, jeg vet at det er prosjekter på gang her nede med rulleski sport og det er mye annet. Men det som menneskene her nede finner som stor underholdning er kamp sporten Muay Thai.

For de som ikke kjenner til denne formen for kamp sport, så er det en ganske hard og krevende sport. Alle deler av kroppen kan brukes mot motstanderen, men aldri hodet. Den som angriper vil veldig ofte sikte seg inn på motstanderens myke punkter på kroppen. Det er derfor veldig viktig med beskyttelse og aldri være uoppmerksom. Et lite øyeblikk uoppmerksomhet kan gjøre at motstanderen din treffer deg og du rammes hardt – jeg kanskje blir slått bevisstløs til og med. Kunne skrevet mye om denne sporten og hvordan den skjer. Men for det Thailandske folket er dette nasjonalsporten deres.

Lokal underholdning

Gambling er ikke tillatt i Thailand, men likevel er det ganske lett å finne for eksempel hanekamper hvor det blir spilt om penger i massevis. Og har du ikke sett en hanekamp før så søk det opp på nettet og du finner fort ut om du liker det eller ikke.

Veldig kort forklart så er det to haner som kjemper mot hverandre for å bli den hanen som er høyest rangert. Og det kjempes helt til den andre i mange tilfeller blir så skadet at den avgår med døden eller må avlives på grunn av store skader.

Nasjonal underholdning

En annen ting som thai finner som stor underholdning er det statlige lotteriet som skjer to ganger hver måned hele året igjennom. Det er den eneste lovlige formen for gambling i Thailand – i hvert fall som jeg kjenner til. Jeg har hørt noen snakke om at i enkelt andre sammenhenger så er det lovlig med en form for terning spill og kort spill også, men det har jeg aldri klart å finne helt ut av så da skal jeg heller ikke ta opp emnet noe mer her.

Du vil uansett finne MYE underholdninger i Thailand enten du ser etter en av de jeg har nevnt, eller du velger å gå andre veier. Mulighetene er mange i hvert fall.