Underholdning på det mest lokale  området som er mulig

Underholdning kan jo være så mangt som allerede nevnt i forrige artikkel. Der snakkes jeg om tryllekunstnere og avsluttet med å nevne illusjonisten David Copperfield. Jeg kunne skrevet mye om den mannen og hans kunstner, men velger å la han ligge en stund til. Skal heller se videre på litt andre typer underholdning som kan skje både på det lokale planet, nasjonale plan og internasjonalt. Det er fullt mulig at slike ting starter hjemme hos naboen hos deg og sprer seg rundt omkring. Men det er absolutt ikke alltid det skjer.

Lokal underholdning

Hva er underholdning i ditt lokalmiljø? Hvem underhold og hvem tar initiativ til at det skjer noen ting. Ikke bare blir sittende i sofaen hver eneste dag. Underholdning kan være alt fra det bittelille som får deg interessert i noe annet enn avisen og TV skjermen. Et lite arrangement på utsiden blokka der du bor.

Bare en sammenkomst med kaffe eller noe god drikke og en kakebit kanskje? Det er underholdning i et par timer kanskje det å høre på «fru Olsen» forteller om alt mulig. Eller grillkvelden som borettslaget ber sammen til for å gjøre beboerne mer kjent med hverandre. Underholdning som varer i flere timer.

Det må faktisk ikke være bare artister eller noe som opptrer fra en scene for at det skal være underholdning. Det kommer bare litt an på hvordan man ser på ting. Det er fullt mulig å la seg bli underholdt av ting som skjer i det daglige. Billig, underholdende og mange ganger meget interessant. Forsøk du en lørdag formiddag og gå og sette deg på en krakk utenfor den lokale matvarebutikken. Du skal se du har underholdning i mange timer. Både ved bare å se på, men også fordi mange forbipasserende en bekjente som kommer og setter seg ned og slår av en prat. Kanskje skaffer du deg selv underholdning ikke bare for der og da, men for mange dager, uker og år inn i fremtiden!

Uansett hva du får ut av det så er det positivitet i dette. Du har kommet deg ut av sofaen og gjort noe annet enn bare sittet med avisa og TV. Pappa – leser du dette – du er godt i tankene som dette kunne ha omhandlet!

Mye som skjer i hverdagen

Altså bare det å gå ut i hverdagen så kan man ha mye underholdning. Men det er selvfølgelig den innøvde underholdningen som normalt omtegnes som ritig underholdning.

Skoleavslutninger opp gjennom de forskjellige klasse trinnene med sang og teater for medelever og eller foreldre.

Russerevy for eksempel som underholdning før det tar helt av gatelangs og alt av hjerne og IQ blir lagt igjen hjemme i ranselen.

Og mange andre organiserte grupper for ungdom og etter hvert voksne. Mange bare for det sosiale, mens andre igjen øver for fremvisning og kanskje i noen former konkurranser.

Det er bare å lete litt i lokal miljøet og du vil ganske sikkert finne ting som interesserer deg. Finner du det ikke, så kanskje betyr det at du burde «dra i gang» et eller annet selv for å skape underholdning.