Underholdningen i hjemmet

Temaet er så stort at jeg nesten ikke klarer å plukke ut hva jeg ønsker å snakke om. Underholdning er jo så forskjellig og kan være nesten hva som helst. Alt kommer jo an på den som ønsker å se på eller høre på nettopp det som skjer. La oss gå hjem i stuen til oss selv da. Selv der finner man ofte mye underholdning og ting som man kan lage underholdning av. Tv, radio, selve bostedet, personene som bor der, ting man har skaffet seg til å underholde seg selv og andre med – ja grensene er så langt ute at jeg klarer ikke å se svaret.

TV

Det er veldig mange mennesker i verden som finner stor og god underholdning i TV og alt som blir sendt der. Og i dag med de nyeste kommunikasjonstingene som er å skaffe seg så er TV en enda større og bredere underholdnings gjenstand. Det er ikke lenger bare de oppsatte programmene fra NRK og TV2 og TVNorge og så videre som er underholdning der. Men man kan koble TV til internett og bruke den som en datamaskin faktisk. Både bruke TV som skjerm til sin underholdning på internett eller laste ned eller vise filmer og saker direkte fra nettet.

Først så var det jo video som var det store og koble til sin TV. Så kom DVD og Blue Ray og Bluetooth. Og selvfølgelig da internett som jeg nevnte over her.

Innkjøpt underholdning

Her er det jo rom for mye hobby saker og ting man kan kjøpe eller anskaffe seg og ta med hjem. For så å bruke mange timer på dette i hjemmet – altså store mengder underholdning. Samle på ting, bygge ting ut fra et emne, bygge noe fra et byggesett opp mot en fastsatt gjenstand, puslespill, sy, strikke, lese, skrive selvfølgelig – der har jeg ganske mye erfaring. Man kan både skrive for underholdningen sin skyld, og man kan skrive for å forsøke å tjene penger på det. Alt fra blogging for å tiltrekke seg kunder eller lesere, til å skrive som forfatter og nesten ha det som et yrke.

Slike ting forandrer seg veldig mye opp gjennom livet. Det du fant underholdning i som ung gutt eller jente, vil du ganske sikkert ikke finne like mye underholdning i når du kommer litt oppover i ungdommen. Men det finnes ting man kan starte med i veldig ung alder og beholde som underholdning gjennom hele livet. Med eller uten justeringer selvfølgelig. Et eksempel på dette er vel kanskje musikk. Det er vel mange musikere i dag som har startet sin karriere med et instrument for eksempel i veldig ung alder. Noen ganger beholdes samme instrument livet ut, og noen ganger byttes det ut underveis.

MYE

Jeg vet ikke helt hvor langt jeg skal «trekke» dette, så jeg avslutter i første runde i hvert fall her og nå. Men det kan være at jeg kommer tilbake med noe mer rundt dette senere. Det er jo mye å skrive og snakke om her så man vet aldri – jeg har ikke tatt noen endelig avgjørelse på dette enda.